Florentina (85): Langer thuis wonen dankzij Nobi

Ontdek hoe Florentina en haar dochter Helga Nobi thuis ervaren.

 

Om zo lang mogelijk waardig en zelfstandig thuis te blijven wonen, kunnen we steeds meer rekenen op slimme, ondersteunende technologieën. Met onze slimme lampen zetten we bij Nobi in op valdetectie en -preventie voor veilig en gelukkig wonen. Na uitvoerige tests in woonzorgcentra over de hele wereld, lanceerden we in 2022 een pilootproject in thuisland België. Lees verder en ontdek hoe Florentina en haar dochter Helga Nobi thuis ervaren.

Maak kennis met Florentina en Helga 

Florentina is 85 jaar oud en woont met haar dochter Helga in een kangoeroewoning. Sinds het overlijden van haar man een paar jaar geleden, kan Florentina alleen nog rekenen op de hulp van haar dochter. Mijn moeder zorgde altijd goed voor me toen ik klein was. Nu is het mijn beurt om voor haar te zorgen,” vertelt Helga.

Ondanks haar leeftijd leidt Florentina een zeer zelfstandig leven. “Ik sta op wanneer ik wil en doe mijn ochtendgymnastiek op mijn gemak", zegt ze. “Ik wandel nog steeds graag, en van tijd tot tijd neem ik de auto naar plekjes die ik graag bezoek.”

Hoewel Florentina nog volop van het leven geniet, heerst er wat ongerustheid bij haar dochter. “Ik maakte me niet zoveel zorgen toen mijn vader er nog was, maar nu voel ik me verantwoordelijk voor het welzijn van mijn moeder,” zegt Helga bezorgd. “Ik zou me erg schuldig voelen als er iets met haar zou gebeuren wanneer ik er niet ben.”

Daarom raakte Helga geïnteresseerd in de slimme Nobi-lampen. “Als technologie hier een verschil kan maken, waarom er geen gebruik van maken?” zegt ze hoopvol. “We kozen voor de Nobi-lamp, en die is nu een belangrijke meerwaarde in ons leven.”


Bekijk haar getuigenis:


De Nobi-lamp als rustgevende beschermengel  

“Mijn moeder is iemand die nog heel veel onderneemt en nog heel veel kan. Voor mij is het belangrijk dat zij dat nog lang kan blijven doen zonder dat ik ongerust moet zijn. Wanneer ik bijvoorbeeld niet bereikbaar ben is het super dat de Nobi-lamp ook verzorgers op de hoogte kan stellen als er iets gebeurt,” zegt Helga.

De slimme lamp van Nobi waakt 24/7 over Florentina met behulp van geavanceerde AI-technologie. Wanneer de lamp een val registreert, waarschuwt ze onmiddellijk familieleden of verzorgers. Dit geeft iedereen de zekerheid dat er altijd op tijd hulp komt. 

Helga vertelt verder: “Ik denk niet dat Nobi-lampen de zorg moeten overnemen. Het gaat er mij om dat ik zo snel mogelijk op de hoogte ben en correct kan handelen om mijn moeder goede zorg te geven wanneer dat nodig zou zijn. De lamp werkt hiervoor super goed. Voor mijn gemoedsrust, maar ook om de privacy van mama te garanderen. Zo hoef ik dankzij Nobi niet te pas en te onpas binnen te vallen in haar appartement om te controleren of alles nog goed met haar gaat. Als er iets is, dan laat Nobi het me weten.” 


Wist je dat?

  • Een op drie 65-plussers valt minstens een keer per jaar. Het aantal valincidenten verhoogt met de leeftijd.
  • 50% van de ouderen die langer dan 1 uur op de grond blijven liggen na een val overlijdt binnen 6 maanden na de val. Snelle hulp is onmisbaar.
  • 95% van de zelfstandig wonende ouderen bezit een alarmknop. Maar wist je dat deze in 80% van de gevallen nooit wordt gebruikt? De knop is soms niet beschikbaar of wordt gewoon niet gebruikt door paniek of bewusteloosheid na een val.
  • De WHO dat tegen 2040 de medische kosten in verband met vallen van 65-plussers wereldwijd $ 240 miljard per jaar zal bedragen.


Nobi-lampen zijn dus een soort reddende engel die de veiligheid en dus zelfstandigheid van ouderen garandeert. Florentina bevestigt: “Als ik hier kan blijven wonen met het veilige gevoel dat ik van de Nobi-lamp krijg, dan wil ik hier zeker nog 10 jaar blijven. ”


​Nobi thuis? De verschilmakers op een rijtje: 

  • Nobi slaat alarm bij elke val (in tegenstelling tot de gekende valdetectiesystemen).
  • Snelle hulp na een val.
  • Verminderde valangst moedigt aan meer te bewegen; zelfstandiger te leven.
  • Gemoedsrust voor bewoner en familie.
  • Langer, veilig, zelfstandig en gelukkig thuis wonen. 

Internationale uitbreiding 

Bij Nobi staan we nooit stil. Het succes van ons pilootproject met mensen zoals Helga en Florentina thuis, en het enthousiasme voor onze producten in Belgische en Nederlandse woonzorgcentra motiveert ons om nog een stapje verder te gaan.

In 2023 en 2024 willen we Nobi overal ter wereld aanbieden aan mensen thuis. We doen dit hand in hand met een netwerk van lokaal verankerde distributeurs en resellers. Wil je als reseller of distributeur Nobi verdelen en mensen zoals Florentina helpen om langer een veilig en gelukkig leven thuis te leiden? Neem dan zeker contact met ons op!


LEES MEER OVER DE DISTRIBUTIE VAN ONZE LAMPEN

Labels